×
Belastingaangifte ZZP

Foutloze administratie

Belastingaangifte ZZP

Welke belasting moet ik al ZZP’er eigenlijk betalen en hoe werkt dat? Als ZZP’er krijg je te maken met 2 typen belasting, btw en Inkomstenbelasting. De btw-aangifte doe je eens per kwartaal. Over de dienst of product die jij levert zul je btw moeten rekenen die jouw klant aan jou betaalt. Het zelfde geldt voor de inkoop die je doet, ook daarover moet je eerst btw betalen. Eens per kwartaal moet je een afrekening maken van de btw die je ontvangen hebt en de btw die je betaald hebt. Het verschil hiertussen moet je afdragen aan de Belastingdienst. Let op, de btw is dan voor jou als ondernemer geen kostenpost.

Jaarlijks dien je de aangifte Inkomstenbelasting te doen Jaarlijks vóór 1 mei dien je de aangifte Inkomstenbelasting in te dienen. Wanneer je een eenmanszaak of een VOF hebt dan is dit dezelfde aangifte als die voor ieder ander. Het enige verschil is vaak dat de ondernemer geen loon uit dienstverband gaat opgeven maar winst uit onderneming. Ook heeft de ondernemer nog wat fiscale voordelen zoals de startersaftrek, zelfstandige aftrek en de MKB winstvrijstelling. Ook dit wordt verrekend in de aangifte, net als bijvoorbeeld de hypotheekrente aftrek, Inleg in pensioen en het vermogen.

Vrijblijvend adviesgesprek of bekijk onze FAQ

Yuki boekhoudprogramma

Alles geregeld

Simpel en inzichtelijk

Starterspakket

€ 72,50 Per maand

 • Onbeperkt zzp advies
 • Opstellen jaarcijfers
 • Opstellen aangiftes BTW
 • Opstellen aangiftes Inkomstenbelasting
 • Realtime inzicht in boekhouding

Vertel mij meer!

Starterspakket

€ 115,- Per maand

 • Onbeperkt zzp advies
 • Opstellen jaarcijfers
 • Verwerking van 120 facturen per jaar
 • Opstellen aangiftes BTW en IB
 • Realtime inzicht in boekhouding

Bekijk pakket

Starterspakket

€ 135,- Per maand

 • Onbeperkt zzp advies
 • Opstellen jaarcijfers
 • Verwerking van 240 facturen per jaar
 • Opstellen aangiftes BTW en IB
 • Realtime inzicht in boekhouding

Bekijk pakket

*Bij het inschrijven voor onze diensten brengen we een eenmalige inschrijfvergoeding van €149,- in rekening. Daarnaast geldt een maandelijkse toeslag van €25,- voor een VOF en €30,- voor een onderneming met personeel. In geval van overschrijding van het aantal mutaties, zullen we met jou in overleg treden om het tarief te bespreken.

Belasting aangifte als zzper

Voordelen voor zelfstandige ondernemers

Belastingaangifte als ZZP’er

Weten hoeveel belasting je moet betalen. Voor veel ondernemers is de hoogte van de te betalen belasting een verassing. Wij van ZZP-Next willen dit ten allen tijde voorkomen. Dit doen we door vooraf met jou in gesprek te gaan over de verwachtingen van het lopende jaar. Zodat we vooraf een inschatting kunnen gaan maken hoeveel belasting jij zal moeten betalen. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om deze belasting als een voorschot te gaan betalen aan de Belastingdienst of zet dit zelf apart. Door onze online boekhoudprogramma’s is het voor ons goed te monitoren of de vooraf geschatte winst ook behaald gaat worden of dat deze gaat afwijken. Bij een afwijking kunnen we de berekening opnieuw voor je maken, zo weet je altijd waar je aan toe bent. Uiteraard nemen we in deze schattingen ook alle fiscale voordelen mee zoals de startersafterek, zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling.

Vrijblijvend adviesgesprek of bekijk onze FAQ

Moet ik bijtelling betalen voor de auto?

Waarom moet ik bijtelling betalen voor mijn auto? Ze kunnen toch niet contoleren of ik privé heb gereden met mijn auto? En trouwens, mijn buurman geeft het ook niet op? Op het moment dat je een auto van de zaak hebt en je met deze auto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Maar wat is bijtelling precies? Jaarlijks moet er een vooraf vastgesteld percentage van de catalogusprijs (de nieuwprijs) bij jouw winst worden opgeteld. Hierdoor wordt de winst waarover de belasting wordt berekend hoger en betaal je dus meer belasting. Een auto op de zaak met bijtelling zorgt dus lang niet altijd voor een kostenpost zodat je minder belasting betaald. Goed om te weten dus! Vraag een adviesgesprek aan

Waarom ZZP-Next

Onbeperkt advies

In al onze pakketten is het ZZP advies inbegrepen. Wil je graag iets weten? We zijn maar één belletje van jou vandaan!

Ervaren specialisten

Met 10 jaar ervaring kennen we alle ins en outs voor de zzp’er en loop je geen fiscaal voordeel mis

Vast bedrag per maand

Al vanaf € 72,50 per maand verzorgen we de BTW en Inkomstenbelasting en krijg je pro actief advies.

Ontworpen voor ZZP'ers

Boekhoudsoftware

Ondersteuning bij belastingaangifte

Onze boekhoudsoftware biedt ZZP’ers ondersteuning bij belastingaangifte. Deze online software automatiseert het verzamelen, ordenen en berekenen van data waardoor de hoogte van de te betalen btw per verwerking wordt aangepast. Hierdoor heb je real time inzicht in de hoogte van de te betalen of ontvangen btw. Ook is op het dashboard van de software duidelijk te zien hoe hoog het behaalde resultaat tot op heden is. Doordat we vooraf een winstverwachting maken kun je aan de hand van dit dashboard zien of je voldoende gereserveerd hebt voor de te betalen btw. Laat je ZZP-Next jou ondersteunen in het doen van je belastingaangifte? Dan geven we je graag deskundige begeleiding en ondersteuning tijdens het belastingaangifteproces.

Vrijblijvend adviesgesprek of bekijk onze FAQ

Op maat gemakte begeleiding

Professionele aanpak

Jouw belastingaangifte perfect geregeld

Zorg ook voor een professionele aanpak en voorkom dat jouw belasting niet goed of te laat is ingediend. ZZP- Next helpt jou graag om je belastingaangifte op professionele wijze af te handelen, volgens alle geldende wetten en regels. Het uit handen geven van je belastingaangifte gaat je veel stress en tijd schelen. Daarnaast mag je erop vertrouwen dat wij jouw belastingaangifte tijdig en volgens alle voorschriften indienen. Extra mooi meegenomen is dat je profiteert van onze expertise zoals bijzondere aftrekposten of zakelijke kosten die je kunt declareren. Wil je graag wat meer informatie of een adviesgesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Vrijblijvend adviesgesprek of bekijk onze FAQ