Zelfstandig werken verdient mooie cijfers

zzp'er worden

Zzp’er worden

Je hebt de keuze gemaakt dat je voor jezelf wil beginnen. Maar dan… wat moet je allemaal regelen? wat kan je verwachten wanneer je zzp’er wilt worden?  ZZP-next kan jou helpen om goed voorbereid van start te gaan. Zzp’er worden was nog nooit zo makkelijk! 

De voordelen

Naast de vrijheid die het ondernemerschap je biedt heb je ook nog een heel aantal fiscale voordelen als je eenmaal ondernemer bent geworden.

Goed voorbereid starten als zzp

Allereerst is het verstandig  te beginnen met een plan. Dit plan kan je maken op de achterkant van een sigarendoos maar het kan ook  verstandig zijn om een uitgebreider ondernemersplan op te stellen. Een ondernemersplan kan bestaan uit de volgende 3 onderdelen.

  • Wie is de ondernemer? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Welk product of dienst ga je verkopen? Dit is dus een marketing plan.
  • Financieel plan. Wat heb ik nodig? Denk aan een auto, gereedschap, automatisering enzovoort. Welk inkomen heb ik minimaal nodig en met welk inkomen of uurtarief is dat haalbaar

Nadat u dit plan heeft opgesteld kan het heel verstandig zijn uw partner of iemand anders eens te vragen, kritisch naar uw plannen te kijken.

Als je helemaal overtuigd bent van je plan, is het tijd voor het kiezen van een rechtsvorm. ZZP’er zelf is geen juridische rechtsvorm alhoewel deze in de volksmond wel heel vaak gebruikt wordt. Zo’n beetje 95% van de startende ondernemers kiest voor de eenmanszaak. 

Elke onderneming moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost eenmalig € 50,- en er zijn verder geen jaarlijkse kosten meer aan verbonden.  Je kunt je online inschrijven. Nadat je dit hebt gedaan dien je een afspraak te maken zodat de daadwerkelijke inschrijving geformaliseerd kan worden.

Zodra de inschrijving bij de Kamer van Koophandel afgehandeld is zal de Kamer van Koophandel je aanmelden bij de belastingdienst. Een aantal dagen na je inschrijving zal je dan ook bericht van de belastingdienst ontvangen met o.a. je btw nummer, gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je bij de belastingdienst kunt inloggen.

Hulp bij het starten als zzp

Wij organiseren ieder maand een startersavond. Tijdens deze avond nemen we je mee door alle stappen die je als startende ondernemer moet doorlopen. Deze avonden zijn kosteloos. Ook jij kunt je hier direct voor aanmelden! Wilt u hulp bij het starten als zzp’er? Neem dan contact met ons op, of vraag direct een offerte aan. 

Telefoon

Bel mij terug

Vul hier je naam en telefoonnummer
in en wij bellen je z.s.m terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

Word nieuwsbrief abonnee

Twitter

Agenda

Bel mij terug

Vul hier je naam en telefoonnummer
in en wij bellen je z.s.m terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ALLE BLOGS

Laatste blog

"Wat betekent het regeerakkoord voor de zzp’er?"

11 oktober 2017 | Geen reacties

We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten maar nu is het zover we hebben een regeerakkoord. Wat positief opvalt is dat het kabinet erkent dat de ZZP’er een belangrijke plek inneemt in de huidige arbeidsmarkt.  Graag delen wij met jullie de belangrijkste punten uit het regeerakkoord m.b.t. de...

Lees meer...

Gratis E-boek


Word nieuwsbriefabonnee en ontvang de gratis download "De vijf meestgestelde vragen door ZZP-ers"

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.