Menu

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Wat is kleinschaligheidsinvesteringsaftrek? Als je in 2021 tussen de € 2.401,= en € 59.170,= investeert in bedrijfsmiddelen, heb je recht op 28% investeringsaftrek. Investeer je méér dan € 59.170,=  daalt de aftrekpost. Let op: woonhuizen, grond en personenauto’s komen in de meeste gevallen niet in aanmerking voor deze aftrek.   Wat is een bedrijfsmiddel? Bedrijfsmiddelen… Lees meer »

10 november 2021

Wat is BTW en hoe werkt het?

  Wat is BTW en hoe werkt het? Nadat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer ontvang je van de Belastingdienst bericht dat je BTW aangifte moet doen. Het meest voorkomende is een kwartaal aangifte, maar het kan ook een maand of jaaraangifte zijn.   Wat is BTW precies? BTW en omzetbelasting… Lees meer »

29 september 2021

De fiets op de zaak

De (elektrische) fiets wordt steeds populairder.    Hoe werkt dat als jij als ZZP’er een fiets op de zaak zou willen aanschaffen? Indien je de (elektrische) fiets gaat gebruiken voor je woon-werkverkeer, heb je twee opties: Een fiets aanschaffen als privévermogen Een fiets als bedrijfsvermogen beschouwen (je dient deze dan wel minimaal 10% zakelijk te gebruiken) … Lees meer »

2 juli 2021

Checklist Inkomstenbelasting

Wat hebben wij nodig voor de aangifte inkomstenbelasting 2018 (indien van toepassing): Maak je deel uit van een gezin? ben je getrouwd, geregistreerd partner of woon je samen? de naam, geboortedatum en het BSN van de fiscaal partner voornamen en geboortedata van kinderen Inkomen jaaropgaaf werkgever jaaropgaaf uitkerende instantie jaaropgaaf pensioenuitvoerder overige inkomsten bv kleine… Lees meer »

1 augustus 2019

Wanneer ben ik ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Wanneer ben ik voor inkomstenbelasting een ondernemer? Om ondernemer te zijn voor de inkomstenbelasting moeten je activiteiten zich afspelen in het economisch verkeer en moet er winst te verwachten zijn. Als je activiteiten zich afspelen in de hobby- of familiesfeer, ben je geen ondernemer voor de Inkomstenbelasting. 3 bronnen van inkomen Voor de Inkomstenbelasting zijn… Lees meer »

12 juli 2019

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?