Menu

Checklist Inkomstenbelasting

Wat hebben wij nodig voor de aangifte inkomstenbelasting 2018 (indien van toepassing): Maak je deel uit van een gezin? ben je getrouwd, geregistreerd partner of woon je samen? de naam, geboortedatum en het BSN van de fiscaal partner voornamen en geboortedata van kinderen Inkomen jaaropgaaf werkgever jaaropgaaf uitkerende instantie jaaropgaaf pensioenuitvoerder overige inkomsten bv kleine… Lees meer »

1 augustus 2019

Wanneer ben ik ondernemer voor de inkomstenbelasting?

Wanneer ben ik voor inkomstenbelasting een ondernemer? Om ondernemer te zijn voor de inkomstenbelasting moeten je activiteiten zich afspelen in het economisch verkeer en moet er winst te verwachten zijn. Als je activiteiten zich afspelen in de hobby- of familiesfeer, ben je geen ondernemer voor de Inkomstenbelasting. 3 bronnen van inkomen Voor de Inkomstenbelasting zijn… Lees meer »

12 juli 2019

Wat is een voorlopige aanslag inkomstenbelasting?

Wat is een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en wat moet je doen? Als je al een aantal jaren ondernemer bent, is de kans groot dat de Belastingdienst je een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting oplegt. Ze kijken naar het laatst bekende jaar. Op basis van deze gegevens leggen ze de voorlopige aanslag op. Eigenlijk word je dus verzocht… Lees meer »

12 juli 2019

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2020 de voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2019, waarin staat hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting , gebaseerd op de gegevens uit de laatste belastingaanslag die je hebt ontvangen. Heb je in 2019 al maandelijks een bedrag betaald of terugontvangen, dan ontvang… Lees meer »

12 juli 2019

Welke kosten zijn zakelijk aftrekbaar?

Er zijn veel onduidelijkheden over welke kosten precies zakelijk afrekbaar zijn. Dit zijn kosten die je zakelijk van je omzet mag aftrekken. Onder zakelijke kosten verstaan we alle kosten die je hebt moeten maken in het belang van je onderneming. Voorbeelden van zakelijke kosten kunnen zijn: Telefoon; Internet thuis; Accountant; Kantoorbenodigdheden; Representatie; Werkkleding (alleen onder… Lees meer »

12 juli 2019

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?