Menu

Correctie BTW prive gebruik auto

Laatste BTW aangifte van het jaar Als ondernemer komt het best vaak voor dat je privé ook gebruik maakt van zakelijke goederen en of diensten. Als je de BTW van deze goederen en of diensten hebt afgetrokken als voorbelasting dan moet je voor de BTW een deel hiervan terugbetalen. Waarbij dit veel voorkomt is de… Lees meer »

19 januari 2022

Checklist Inkomstenbelasting 2021

Wat hebben wij nodig voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 (indien van toepassing): Maak je deel uit van een gezin? ben je getrouwd, geregistreerd partner of woon je samen? de naam, geboortedatum en het BSN van de fiscaal partner voornamen en geboortedata van kinderen Inkomen jaaropgaaf werkgever jaaropgaaf uitkerende instantie jaaropgaaf pensioenuitvoerder overige inkomsten bv kleine… Lees meer »

19 januari 2022

Wanneer zet ik mijn eenmanszaak om in een BV

Wanneer zet ik mijn eenmanszaak om in een BV   Bij het starten van een onderneming maak je een keuze welke rechtsvorm het beste bij jou past. De meest voorkomende rechtsvormen in Nederland zijn de eenmanszaak en de BV. De grootste verschillen tussen deze 2 rechtsvormen zijn de aansprakelijkheid en de fiscaliteit. Veruit de meeste… Lees meer »

1 december 2021

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Wat is kleinschaligheidsinvesteringsaftrek? Als je in 2021 tussen de € 2.401,= en € 59.170,= investeert in bedrijfsmiddelen, heb je recht op 28% investeringsaftrek. Investeer je méér dan € 59.170,=  daalt de aftrekpost. Let op: woonhuizen, grond en personenauto’s komen in de meeste gevallen niet in aanmerking voor deze aftrek.   Wat is een bedrijfsmiddel? Bedrijfsmiddelen… Lees meer »

10 november 2021

Wat is BTW en hoe werkt het?

  Wat is BTW en hoe werkt het? Nadat je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer ontvang je van de Belastingdienst bericht dat je BTW aangifte moet doen. Het meest voorkomende is een kwartaal aangifte, maar het kan ook een maand of jaaraangifte zijn.   Wat is BTW precies? BTW en omzetbelasting… Lees meer »

29 september 2021

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?