Menu

Zal ik dit jaar nog investeren?

17 oktober 2016

Als je in 2016 meer dan € 2.301,= exclusief BTW investeert in een bedrijfsmiddel kom je in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hiervoor in aanmerking te komen moet je in Nederland zijn gevestigd en je moet belastingplichtig zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Daarnaast moet het bedrijfsmiddel duurder zijn dan € 450,=.

Voorbeeld 1:
Stel, je bent toe aan een nieuwe computer en je twijfelt tussen twee modellen. De aanschaf van de eerste is € 2.000,= en van de andere € 2.500,=. Bij de eerste kom je niet in aanmerking voor de KIA omdat het bedrag onder de € 2.301,= zit. Bij het tweede model heb je recht op 28% KIA. Dit betekent een extra aftrekpost van € 700! Dat maakt je keuze waarschijnlijk een stuk makkelijker.

Voorbeeld 2:
In 2016 heb je geïnvesteerd in een computer van € 2.000,= en je bent in de loop van 2017 toe aan een nieuwe telefoon. Dan is het zeker de moeite waard te overwegen om deze telefoon toch alvast in 2016 telefoon aan te schaffen. Doordat je deze telefoon en computer hebt aangeschaft kom je boven de € 2301 uit en heb je recht op 28% investeringsaftrek.

Mocht je dus al wat geïnvesteerd hebben in 2016 en staan er voor begin 2017 nog meer investeringen op de planning, dan is het wellicht verstandig om deze investering iets naar voren te schuiven.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?