Menu

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019

12 juli 2019

De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2020 de voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2019, waarin staat hoeveel belasting je moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting , gebaseerd op de gegevens uit de laatste belastingaanslag die je hebt ontvangen. Heb je in 2019 al maandelijks een bedrag betaald of terugontvangen, dan ontvang je automatisch
een voorlopige aanslag over 2019. De Belastingdienst kan niet inschatten of er wijzigingen zijn en gaat er dus van uit dat je situatie hetzelfde is als in 2018. De voorlopige aanslag wordt dan ook hierop gebaseerd. Zijn er nu veranderingen in je persoonlijke omstandigheden of inkomensomstandigheden? Dan kan het verstandig zijn om een voorlopige aanslag aan te vragen, te wijzigen of stop te zetten. Deze veranderingen kunnen zijn:

  • Je bent ondernemer geworden;
  • Je bent gestopt met ondernemen;
  • Je inkomen stijgt of daalt;
  • Je koopt een eigen woning;
  • Je verkoopt je eigen woning;
  • Je hypotheekrente is aangepast;
  • Je gezingssituatie verandert.

Heb je geen voorlopige aanslag ontvangen? En zou je dat wel graag willen? Dan is het nu al mogelijk om deze voor 2019 aan te vragen. Je hoeft hiervoor dus niet te wachten tot 2019 voorbij is.

Meer weten?

Wil je meer weten, of heb je hulp nodig bij het wijzigen, aanvragen of stopzetten van de voorlopige aanslag? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?