Menu

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018

13 december 2017

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018

De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2018 de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018 waarin staat hoeveel belasting je mogelijk moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting van de te betalen inkomstenbelasting 2018 , gebaseerd op de laatste bekende gegevens bij de belastingdienst.

Heb je in 2017 al maandelijks een bedrag betaald of terugontvangen dan ontvang je automatisch een voorlopige aanslag over 2018. De belastingdienst gaat ervanuit dat de situatie hetzelfde is als in 2017. De voorlopige aanslag wordt dan ook hierop gebaseerd.

Heb je geen voorlopige aanslag ontvangen is het nu al mogelijk om deze voor 2018 aan te vragen. hoeft dus niet te wachten tot 2017 voorbij is.

Aanvragen, wijzigen of stopzetten?

Bij veranderingen in je persoonlijke omstandigheden of inkomensomstandigheden kan het verstandig zijn om een voorlopige aanslag aan te vragen of te wijzigen.

Deze veranderingen kunnen zijn:
• Je bent ondernemer geworden
• Je bent gestopt met ondernemen
• Je inkomen stijgt of daalt
• Je koopt een eigen woning
• Je verkoopt je eigen woning
• Je gezingssituatie verandert

Wil je meer weten, of heb je hulp nodig bij het aanvragen of wijzigen, neem dan gerust contact met ons op.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?