Menu

Privégebruik auto in je laatste btw-aangifte

24 januari 2017

Heb je een auto van de zaak, dan moet je als ondernemer rekening houden met de ‘BTW privégebruik auto ’. De btw op de aanschaf, onderhoud en brandstof van deze auto mag als voorbelasting worden afgetrokken, míts je een voor de BTW belaste prestatie levert.
Als je ook privé met deze auto rijdt, dan moet je voor dit privégebruik een correctie doen op de afgetrokken voorbelasting. Deze correctie bereken je aan de hand van een forfaitaire berekening.

Waarom moet je deze correctie aanbrengen?
Dit komt voort uit de gedachte dat als je privé met de auto rijdt, je hiermee een voordeel hebt ten opzichte van anderen.

Hoeveel bedraagt deze forfaitaire berekening?
De correctie privégebruik bedraagt 2,7% van de cataloguswaarde van de auto. Als je aannemelijk kunt maken dat je minder BTW moet afdragen over je privé gebruik, dan mag je dit aantonen.

Voor een auto die vijf jaar in de onderneming in gebruik is en tot het bedrijfsvermogen behoort, bedraagt het forfaitaire bijtellingspercentage 1.5%

Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Gratis E-book


Word nieuwsbriefabonnee en ontvang de gratis download "De vijf meestgestelde vragen door ZZP-ers"

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?