Menu

Prinsjesdag 2016

10 oktober 2016

De ZZP’er is tijdens Prinsjesdag, net zoals vorig jaar, bijna niet aan de orde gekomen. Een aantal zaken die besproken zijn wil ik toch graag met jullie delen. Let op: dit is onder voorbehoud want deze plannen dienen nog door, zowel de tweede als de eerste kamer, te worden goedgekeurd.

Van 2 betalingsregelingen naar 1
Op dit moment zijn er 2 betalingsregelingen van de Belastingdienst (1 voor belastingschuld en 1 voor toeslagschuld) Deze regelingen worden vervangen door 1 regeling. Schulden aan de Belastingdienst moet je straks binnen 12 maanden terug betalen. Je bepaalt zelf in hoeveel termijnen je dat wil doen, je moet alleen wel minimaal € 50,= per keer betalen. Mocht dit niet lukken, dan kun je een maatwerkregeling aanvragen. Vervolgens wordt er door de Belastingdienst naar je persoonlijke situatie gekeken en moet de schuld binnen 2 jaar worden voldaan.

BTW oninbare vorderingen
De procedure voor het terugvragen van de BTW op een oninbare vordering wordt makkelijker. Als je nu een oninbare vordering hebt waarvan je de BTW al hebt betaald duurt het lang voordat je deze terug kunt krijgt. Straks ziet de Belastingdienst een vordering als oninbaar als de vergoeding 1 jaar na opeisbaarheid nog niet is betaald. Wordt de factuur later toch nog geheel of gedeeltelijk ontvangen, moet je de belasting daarover weer terug betalen. Het te verrekenen bedrag kan op de periodieke BTW-aangifte worden aangegeven. Het is dus niet meer nodig om een afzonderlijk verzoek in te dienen.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?