• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Verhoging lage BTW tarief van 6% naar 9%

Het huidige kabinet wil het lage BTW tarief verhogen van 6% naar 9%. Dit plan werd tijdens Prinsjesdag 2018 bekend gemaakt. Het is nog niet helemaal zeker dat dit per 1-1-2019 al doorgaat. Er moet namelijk instemming van de Tweede en Eerste Kamer zijn. Welke diensten vallen er onder het lage BTW tarief? Fietsen repareren… Lees meer »

26 september 2018
Prinsjesdag

Prinsjesdag 2018

De ZZP’er is tijdens Prinsjesdag, net zoals vorige jaren, zo goed als niet aan de orde gekomen. Een aantal zaken die besproken zijn wil ik toch graag met jullie delen. Let op dit is onder voorbehoud want deze plannen dienen nog door zowel de tweede als de eerste kamer moeten worden goedgekeurd. Lage BTW tarief… Lees meer »

26 september 2018
Overstapweken bij ZZP-Next

Valkuilen bij het zelf indienen van je btw-aangifte

Een hoop ondernemers vullen zelf hun btw aangifte in. Dit kan op zich prima en is ook niet heel moeilijk. Met deze blog wil ik met jullie delen wat veel gemaakte fouten zijn die wij nogal eens tegen komen. 1. Van welke datum moet ik uit gaan? Voor de btw aangifte moet je uit te… Lees meer »

18 januari 2018

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018 De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2018 de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018 waarin staat hoeveel belasting je mogelijk moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting van de te betalen inkomstenbelasting 2018 , gebaseerd op de laatste bekende gegevens bij de belastingdienst. Heb je in 2017 al… Lees meer »

13 december 2017

Privégebruik auto in je laatste btw-aangifte

Heb je een auto van de zaak, dan moet je als ondernemer rekening houden met de ‘BTW privégebruik auto ’. De btw op de aanschaf, onderhoud en brandstof van deze auto mag als voorbelasting worden afgetrokken, míts je een voor de BTW belaste prestatie levert. Als je ook privé met deze auto rijdt, dan moet… Lees meer »

24 januari 2017

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?