• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu

Overstapweken bij ZZP-Next

Valkuilen bij het zelf indienen van je btw-aangifte

Een hoop ondernemers vullen zelf hun btw aangifte in. Dit kan op zich prima en is ook niet heel moeilijk. Met deze blog wil ik met jullie delen wat veel gemaakte fouten zijn die wij nogal eens tegen komen. 1. Van welke datum moet ik uit gaan? Voor de btw aangifte moet je uit te… Lees meer »

18 januari 2018

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018 De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2018 de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018 waarin staat hoeveel belasting je mogelijk moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting van de te betalen inkomstenbelasting 2018 , gebaseerd op de laatste bekende gegevens bij de belastingdienst. Heb je in 2017 al… Lees meer »

13 december 2017

Privégebruik auto in je laatste btw-aangifte

Heb je een auto van de zaak, dan moet je als ondernemer rekening houden met de ‘BTW privégebruik auto ’. De btw op de aanschaf, onderhoud en brandstof van deze auto mag als voorbelasting worden afgetrokken, míts je een voor de BTW belaste prestatie levert. Als je ook privé met deze auto rijdt, dan moet… Lees meer »

24 januari 2017

Het urencriterium ZZP

Het urencriterium ZZP: wat telt mee en wat niet? Het urencriterium ZZP is van belang om bij de aangifte inkomstenbelasting voor fiscale voordelen – zoals aftrekposten – in aanmerking te komen. Je moet bijvoorbeeld minimaal 1225 uur aan jouw bedrijf hebben besteed. Lees hier voor wie het urencriterium geldt en wat alle voorwaarden zijn. Het urencriterium… Lees meer »

2 december 2016

Fiscale voordelen voor de ZZP’er

Fiscale voordelen op een rij Wil je starten als ZZP’er? Als ZZP’er zijn er diverse fiscale voordelen waar je gebruik van kan maken. Graag leggen we deze aan je uit. Startersaftrek als fiscaal voordeel Als startende ondernemer kun je in aanmerking komen voor de startersaftrek. Deze bedraagt € 2.123. Hierdoor betaal je minder belasting. Om… Lees meer »

2 december 2016

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?