Menu

Wat betekent de Voorlopige Aanslag Inkomstenbelasting 2019?

Voorlopige aanslag Inkomstenbelasting 2019 De belastingdienst stuurt tussen nu en eind januari 2019 de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 waarin staat hoeveel belasting je mogelijk moet betalen of terugkrijgt. Deze voorlopige aanslag is een schatting, gebaseerd op de gegevens uit de laatste belastingaanslag die je hebt ontvangen. Heb je in 2018 al maandelijks een bedrag betaald… Lees meer »

13 december 2018

Middeling

Het kan zijn dat je inkomen het ene jaar hoger of lager is dan in een ander jaar. Dat kan o.a. komen doordat je tijdelijk veel meer of minder opdrachten hebt gehad, je net gestart bent als ondernemer of nog een behoorlijke nabetaling hebt ontvangen van je werkgever. Hierdoor kan het zo zijn dat je… Lees meer »

6 november 2018

Verhoging lage BTW tarief van 6% naar 9%

Het huidige kabinet wil het lage BTW tarief verhogen van 6% naar 9%. Dit plan werd tijdens Prinsjesdag 2018 bekend gemaakt. Het is nog niet helemaal zeker dat dit per 1-1-2019 al doorgaat. Er moet namelijk instemming van de Tweede en Eerste Kamer zijn. Welke diensten vallen er onder het lage BTW tarief? Fietsen repareren… Lees meer »

26 september 2018
Prinsjesdag

Prinsjesdag 2018

De ZZP’er is tijdens Prinsjesdag, net zoals vorige jaren, zo goed als niet aan de orde gekomen. Een aantal zaken die besproken zijn wil ik toch graag met jullie delen. Let op dit is onder voorbehoud want deze plannen dienen nog door zowel de tweede als de eerste kamer moeten worden goedgekeurd. Lage BTW tarief… Lees meer »

26 september 2018
Overstapweken bij ZZP-Next

Valkuilen bij het zelf indienen van je btw-aangifte

Een hoop ondernemers vullen zelf hun btw aangifte in. Dit kan op zich prima en is ook niet heel moeilijk. Met deze blog wil ik met jullie delen wat veel gemaakte fouten zijn die wij nogal eens tegen komen. 1. Van welke datum moet ik uit gaan? Voor de btw aangifte moet je uit te… Lees meer »

18 januari 2018

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?