Menu

Als je in 2020 tussen de € 2.401 en € 58.238 investeert in bedrijfsmiddelen, heb je recht op 28% investeringsaftrek. Investeer je meer dan daalt de aftrekpost. Let op auto’s komen in de meeste gevallen niet in aanmerking voor deze aftrek.

Bedrijfsmiddel

Een bedrijfsmiddelen zijn zaken die je gebruikt in je onderneming die je niet wil verkopen. Je hebt ze nodig om je product te kunnen maken of je dienst te kunnen verlenen. Denk hierbij aan machines, gereedschap, inventaris en in sommige gevallen transportmiddelen. De minimale waarde van het bedrijfsmiddel moet € 450 ex btw.

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek pas je toe in de Inkomstenbelasting en dit verlaagt je belastbare winst waardoor je minder Inkomstenbelasting hoeft te betalen.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?