Zelfstandig werken verdient mooie cijfers

online boekhouden

Online Boekhouden voor zzp

De laatste tijd hoor en zie je steeds meer over online boekhouden. Maar wat is dat nou precies? Online boekhouden is boekhouden op je computer via internet zonder dat je aparte softwareprogramma’s nodig hebt. Alle data wordt opgeslagen op meerdere servers in de zogenaamde cloud. Dit is de meest veilige plek hiervoor. Je kunt het niet meer kwijtraken door een brand of computercrash.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Er zijn een heleboel voordelen aan online boekhouden, een paar voorbeelden:

 • Je kunt altijd en overal je boekhouding bijwerken, mits je over internet beschikt
 • Altijd inzicht in je cijfers via een dashboard
 • Er zijn diverse koppelingen mogelijk met internetbankieren, webshops etc
 • Je boekhouding blijft altijd bewaard zonder dat je je druk hoeft te maken over het maken van een back-up
 • Je kunt je verkoopfacturen maken vanuit het programma
 • Je kunt je inkoopfacturen en bonnen digitaal bewaren in het programma
 • Het versturen van de BTW aangifte kan via het online boekhoudprogramma.

 

De online tools voor boekhouding zzp

Wij werken bij ZZP-Next alleen maar met online boekhoudprogramma’s. Bij de meeste pakketten is het mogelijk om de accountant mee te laten kijken. Op deze manier kunnen wij gelijk zien wat er allemaal is gebeurd in de administratie. Wij kunnen dan direct controleren en corrigeren waar nodig. Er zit nog een groot voordeel aan online boekhouden, namelijk dat we veel sneller kunnen zien wat er speelt in een bedrijf. We kunnen je dan direct kunnen adviseren om eventueel bij te sturen.  

Wij geven u de keuze uit een tweetal programma’s. Deze sluiten aan bij de verschillende pakketten die wij aanbieden. Hierin heeft de klant de keuze om zelf de facturen te boeken of om dit door ons te laten doen.  Kies je ervoor om je zzp administratie ook zelf te boeken? Dan moet je je voorstellen dat je een factuur ontvangt van je leverancier en die stuur je door naar je online administratie. Als deze hier binnen komt moet deze geboekt worden. Je geeft het volgende aan:

 • Welke leverancier is het?
 • Hoe hoog is het factuurbedrag?
 • Hoeveel btw wordt er berekend?  

Daarnaast geef je op wat voor een kosten het zijn. Het zouden bijvoorbeeld accountantskosten kunnen zijn. Daarna zorg je dat de bankgegevens worden gekoppeld of geüpload in het boekhoudprogramma en kun je de betaling koppelen aan de factuur. Op die manier heb je inzicht in wat er nog betaald moet worden, maar belangrijker nog welke facturen je nog moet ontvangen. Betalingsherinneringen kun je ook vanuit dit pakket verzenden.

 Kies je ervoor om alles door ons te laten boeken (vanaf pakket plus) dan hoef je alleen maar te zorgen dat je de facturen digitaal aanlevert. Dit kan door middel van uploaden, scannen of mailen.

Online boekhouden bij ZZP-next

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de webtool, het digitaal archief en de financiële rapportage.

Digitaal archief

Alle verwerkte documenten gaan direct het goed beveiligde digitale archief in en worden opgeslagen in overzichtelijke ordners. Elke ordner is weer ingedeeld in tabbladen met de verschillende soorten documenten, zoals facturen, bonnen, offertes en contracten. Je hoeft nooit meer te zoeken naar documenten. Alles staat centraal in het gedeelde digitale archief. De bovenste plank is voor de boekhouding en de onderste planken kun je gebruiken voor het gehele archief van je bedrijf.

online boekhouden

 

 

 

 

 

Financiële rapportage

Met het dashboard ben je volledig in control van je financiële administratie! Altijd inzicht in de stand van zaken. Nooit meer wachten op actuele cijfers. Via je persoonlijke dashboard heb je inzicht in de omzet, bedrijfsresultaten, bedrijfslasten, debiteuren, crediteuren en je banksaldo. Alle grafieken zijn interactief en als je erop klikt kom je terecht bij het originele brondocument.

online boekhouden

 

 

 

 

 

 

Online boekhouden zzp met ZZP-Next

Wilt u als zzp’er ook starten met online boekhouden? Dat kunnen wij ons goed voorstellen, vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Neem gerust contact met ons op, of bekijk eerst onze pakketten.

Telefoon

Bel mij terug

Vul hier je naam en telefoonnummer
in en wij bellen je z.s.m terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis E-book

E-book

Word nieuwsbriefabonnee en ontvang de gratis download "De vijf meestgestelde vragen door ZZP-ers"

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Twitter

Agenda

Bel mij terug

Vul hier je naam en telefoonnummer
in en wij bellen je z.s.m terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ALLE BLOGS

Laatste blog

"Wat betekent het regeerakkoord voor de zzp’er?"

11 oktober 2017 | Geen reacties

We hebben er behoorlijk lang op moeten wachten maar nu is het zover we hebben een regeerakkoord. Wat positief opvalt is dat het kabinet erkent dat de ZZP’er een belangrijke plek inneemt in de huidige arbeidsmarkt.  Graag delen wij met jullie de belangrijkste punten uit het regeerakkoord m.b.t. de...

Lees meer...

Gratis E-boek


Word nieuwsbriefabonnee en ontvang de gratis download "De vijf meestgestelde vragen door ZZP-ers"

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.