Menu

Middeling

6 november 2018

Het kan zijn dat je inkomen het ene jaar hoger of lager is dan in een ander jaar. Dat kan o.a. komen doordat je tijdelijk veel meer of minder opdrachten hebt gehad, je net gestart bent als ondernemer of nog een behoorlijke nabetaling hebt ontvangen van je werkgever. Hierdoor kan het zo zijn dat je inkomen het ene jaar in een hogere belastingschijf valt dan in een ander jaar. Als dit het geval is kan middeling een mooie uitkomst zijn.

Wat is middeling?

Bij middeling gaan we kijken wat het inkomen over 3 aaneengesloten jaren is geweest. Dit tellen we bij elkaar op en delen we door 3. Dan wordt de belasting opnieuw berekend. En wordt het te betalen bedrag aan inkomstenbelasting lager door deze berekening, dan krijg je een deel van de betaalde belasting terug. Let op hier zit wel een drempel in van € 545

Gaat middeling vanzelf?

Nee middeling gaat niet vanzelf. Als blijkt dat je voor middeling in aanmerking komt, moet hiervoor een middelingsverzoek worden ingediend bij de Belastingdienst.

Wanneer kan ik middeling aanvragen?

Middeling kan alleen achteraf worden aangevraagd. Zodra de definitieve aanslag Inkomstenbelasting is ontvangen kan je een middelingsverzoek indienen.

Hoe vaak kan ik middelen?

Middeling gaat over 3 jaren. Het is afhankelijk van je situatie wanneer je wel jaar wil middelen. Je mag een jaar ook maar eenmalig middelen.

Hulp nodig bij middeling?

Neem gerust vrijblijvend contact op met ZZP-Next Accountants B.V.

Veenendaal 6-11-2018

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?