Menu

Inkomstenbelasting ZZP 2018

2 april 2018

Inkomstenbelasting ZZP 2018

Iedere Nederlander moet Inkomstenbelasting over zijn inkomen betalen. Ben je in loondienst dan wordt er al een deel van je bruto loon betaald, de loonheffing. Dit is een voorbelasting voor de Inkomstenbelasting. Ben je ondernemer dan betaal je achteraf je inkomstenbelasting.

Waarover ga je inkomstenbelasting betalen als ZZP’er?

Vanuit je boekhouding moet de winst zichtbaar worden. Dit is je omzet minus je kosten. Deze winst wordt vervolgens verlaagd met de fiscale aftrekposten zoals startersaftrek, zelfstandigenaftrek en MKB winstvrijstelling. (mits je aan het urencriterium bent gekomen)

Het bedrag dat hieruit komt is het bedrag waarover de inkomstenbelasting moet worden geheven.

De tarieven voor 2018 zijn als volgt.

2018Belastbaar inkomenBelastingpercentage
Schijf 1over 0 – 20.14236,55%
Schijf 2 en 3over 20.142 – 68.50740,85%
Schijf 4over 68.507 en meer51,95%

 

Let op: wij hebben in dit artikel geen rekening gehouden met andere fiscaal aftrekbare posten zoals o.a. arbeidsongeschiktheidspremie, hypotheekrenteaftrek e.d.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?