Menu

Hoe wordt je freelancer/ZZP’er

20 maart 2019

Hoe wordt je freelancer? Dat is eigenlijk heel makkelijk. Je gaat naar de site van de kamer van koophandel en doet online een voorinschrijving. Je beantwoordt een aantal vragen over je bedrijf. Den aan hoeveel personeel is er werkzaam? Hoeveel uren denk je te gaan besteden aan je onderneming? Hoeveel omzet denk je te gaan maken en wat zijn de verwachte kosten.

Nadat deze online inschrijving is gedaan moet je een afspraak plannen om bij een kantoor van de Kamer van Koophandel langs te gaan. Daar moet je je legitimeren en wellicht nog wat toelichting geven op hetgeen je online al hebt ingegeven.

Nadat je de inschrijfkosten van €50.00 hebt betaald ben je voor de kvk ondernemer.

De kamer van Koophandel meld je vervolgens aan bij de belastingdienst en enkele dagen later ontvang je een gebruikersnaam, wachtwoord en een btw-nummer en belastingplicht thuisgestuurd. Op dat moment kan je vaak andere zaken gaan regelen.

Bij het online inschrijven wordt er om een rechtsvorm gevraagd. In 95% van de gevallen zal dit een eenmanszaak zijn. De termen freelancer en ZZP’er zijn geen rechtsvormen. Dit wordt alleen in de volksmond vaak gebruikt.

ZZP administratie voor zelfstandige ondernemers

Voor een vast bedrag per maand (abonnement) ben je als zzp´er verzekerd van onbeperkt deskundig advies en actieve betrokkenheid. Vragen? ZZP-Next heeft de antwoorden. Ook handig: je boekhouding staat voortaan volledig online op een veilige plek in de cloud. Daardoor heb je altijd inzicht in actuele cijfers. Waar en wanneer je maar wilt.

ZZP-Next advies?