Hero

ZZP’er worden?

×
Ga terug naar het overzicht
ZZPer worden

Je hebt de keuze gemaakt dat je voor jezelf wil beginnen. Maar dan… wat moet je allemaal regelen? Wat kun je verwachten wanneer je een ZZP’er wil worden? ZZP-Next kan jou helpen om goed voorbereid van start te gaan. ZZP’er worden was nog nooit zo makkelijk!

De voordelen

Naast de vrijheid die het ondernemerschap je biedt heb je ook nog een heel aantal fiscale voordelen als je eenmaal ondernemer bent geworden.

Goed voorbereid starten als ZZP

Allereerst is het verstandig te beginnen met een plan. Dit plan kan je maken op de achterkant van een sigarendoos, maar het kan ook verstandig zijn om een uitgebreider ondernemersplan op te stellen. Een ondernemersplan kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Wie is de ondernemer? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Welk product of dienst ga je verkopen? Dit is dus een marketing plan.
  • Financieel plan. Wat heb ik nodig? Denk aan een auto, gereedschap, automatisering enzovoort. Welk inkomen heb ik minimaal nodig en met welk inkomen of uurtarief is dat haalbaar?

Nadat u dit plan heeft opgesteld kan het heel verstandig zijn uw partner of iemand anders eens te vragen, kritisch naar uw plannen te kijken.

Als je helemaal overtuigd bent van je plan, is het tijd voor het kiezen van een rechtsvorm. ZZP’er zelf is geen juridische rechtsvorm alhoewel deze in de volksmond wel heel vaak gebruikt wordt. Zo’n beetje 95% van de startende ondernemers kiest voor de eenmanszaak.

Elke onderneming moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel kost eenmalig € 50,- en er zijn verder geen jaarlijkse kosten meer aan verbonden. Je kunt je online inschrijven. Nadat je dit hebt gedaan dien je een afspraak te maken zodat de daadwerkelijke inschrijving geformaliseerd kan worden.

Zodra de inschrijving bij de Kamer van Koophandel afgehandeld is zal de Kamer van Koophandel je aanmelden bij de Belastingdienst. Een aantal dagen na je inschrijving zal je dan ook bericht van de Belastingdienst ontvangen met o.a. je btw nummer, gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je bij de Belastingdienst kunt inloggen.

Hulp bij het starten als ZZP

Wij organiseren ieder maand een startersavond. Tijdens deze avond nemen we je mee door alle stappen die je als startende ondernemer moet doorlopen. Deze avonden zijn kosteloos. Ook jij kunt je hier direct voor aanmelden! Wilt u hulp bij het starten als ZZP’er? Neem dan contact met ons op, of vraag direct een offerte aan.

Adviesgesprek aanvragen Ga terug naar het overzicht